Dr Philippe: kinderarts gespecialiseerd in enuresis

Klar for sengetid – rutiner

Å støtte barnet i forbindelse med dette problemet gir også mulighet for å skape tettere bånd, ettersom du kan hjelpe barnet med å gjøre seg klar for sengen. Vi har samlet noen råd og ideer om hva som kan gi dere en avslappet og god rutine i forbindelse med at barnet skal sove.

Et avslappende bad

Et bad før leggetid er ikke bare en god mulighet til å leke og ha det morsomt, men det er også en god måte å begynne å gire ned på samt en god anledning til å snakke med barnet om dagens opplevelser. 

Ro ned sansene

Massasje og nærvær kan være en trøst for barnet, som kanskje gruer seg til natten. Det er viktig at barnet føler seg avslappet og fornøyd når han eller hun skal legge seg.

Demp lyset

Les en fortelling, syng en sang, snakk sammen eller ha en liten kosestund – alt dette er måter som kan ta oppmerksomheten vekk fra sengevætingen. Gjør det koselig for barnet og demp lyset i rommet.

Eldre barn

Eldre barn er mer uavhengig av sengetider, men det å lese sammen eller snakke om dagens opplevelser er fremdeles viktig. Også en kosestund kan være godt for barnet.

Klar for sengen

DryNites® kan holde sengen tørr og gi barnet den nødvendige søvnen. Dessuten kan det gi dem den selvtilliten de trenger for å ha lyst til å overnatte utenfor hjemmet.

Dagens siste toalettbesøk

Oppfordre barnet til å gå på toalettet før han eller hun legger seg. Slik kan mulige uhell unngås, og det kan overbevise barnet om at det er et skritt i riktig retning for å få en tørr og trygg natt.

Helst ikke noe drikke

Prøv å unngå drikkevarer, spesielt koffein- og kullsyreholdig drikke, rett før sengetid. Men pass på at barnets væskebehov alltid er dekket i løpet av dagen!

Positive tanker

Tenk positivt. Ikke snakk om eventuelle uhell forrige natt. Fokuser i stedet på muligheten for å kunne være sammen, le, snakke sammen og slappe av ved sengetid

Hvis uhellet skulle være ute ... 

Hvis barnet ikke hadde på seg absorberende nattbukse og det skjer et uhell i løpet av natten, så ha en ren pyjamas og sengeklær liggende klar slik at dere kan skifte så lett som mulig. Gi barnet et par DryNites® etter et uhell, ettersom det kan hjelpe barnet med å falle til ro når det skal sovne igjen.

Rolige omgivelser

Er barnet blitt lei seg etter et uhell, kan rolig musikk bidra til å skape ro mens barnet skifter klær. Tenk også på å dempe lyset i rommet.

God natt og sov godt 

Massevis av trygghet for alle barn som gir uttrykk for bekymring rundt sengevætingen, vil øke selvtilliten deres og hjelpe dem med å gå fornøyde til sengs.

januar, 2023

Tags: , , , ,

Anbefalt artikkel

Finn det rette produktet for barnet ditt

Noe for alle!
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats

Til produktet
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Nattbukse

Til produktet