Oorzaken van bedplassen

Behandlingsmetoder for sengevæting hos barn

Tid og tålmodighet er som regel det beste for et barn som skal vokse av seg sengevætingen. Selv om det ikke finnes noen kur, er det en rekke metoder for å takle problemet, og som lindrer barnas plager på kort sikt. Barn er selvfølgelig forskjellige, og legen kan hjelpe deg med å finne den metoden som passer best til ditt barn. Nedenfor finner du en rekke alternativer som kan være til hjelp for barnet ditt:

DryNites® Nattbukse

Barnet kan bruke DryNites® Nattbukse sammen med ett av alternativene nedenfor. Drynites® gir barnet mulighet til å være tørr og føle seg komfortabel og sikker hele natten. DryNites® er en absorberende bukse som er laget spesielt for barn og med design til både gutter og jenter, og som kan bæres diskré under nattøyet.

Søvntilpasning

Det finnes en rekke sengevætingsalarmer på markedet. Alarmen virker på den måten at den aktiveres når det frigjøres urin. Alarmen vekker barnet, og minner barnet på at han eller hun skal gå på toalettet. Dessuten gjør alarmen barnet mer følsomt slik at han eller hun raskt og hensiktsmessig reagerer på en full blære mens de sover. Det er to hovedtyper av alarmer: "sengealarmer", som bruker en sensorpute, som vekker barnet, under det nederste lakenet, og "alarmer som bæres på kroppen", der sensoren er plassert i undertøyet.

Medisinsk behandling

Hvis barnet ikke produserer nok antidiuretisk hormon, kan legen ordinere medisinsk behandling i form av smeltetabletter. Kontakt legen for mer informasjon om behandling.

Trening av blæren

Hvis blæren ikke klarer å holde på den mengden urin som skilles ut i løpet av natten, kan trening av blæren hjelpe.

Få alltid råd av legen uansett hvilken behandlingsmetode du er interessert i.

januar, 2023

Tags: , , , ,

Anbefalt artikkel​

Finn det rette produktet for barnet ditt

Noe for alle!
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats

Til produktet
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Nattbukse

Til produktet