Når bør jeg søke hjelp?

Hvis barnet har fylt 5 år og fortsatt ikke er tørt om natten, kan du få hjelp. Sengevæting kan nemlig behandles.

Fastlege:

Alle barn som har fylt 5 år og fortsatt ikke er tørre om natten, kan få hjelp hos fastlegen. Der vil dere snakke om barnets utvikling generelt, eventuelle sykdommer, drikke/tissevaner, når barnet sluttet med bleie om dagen m.m. Det vil også være nyttig for legen å vite om du eller barnets andre forelder har vært sengevætere. Videre undersøker legen barnets mage og underliv og tar en urinprøve for å utelukke sykdommer som kan forårsake problemet.

Helsesøster:

Barnet er tilknyttet en helsesøster fra fødselen av og helt til fylte 16 år. Hvis du trenger en prat eller praktisk hjelp, kan helsesøster hjelpe. Hvis barnet har begynt på skolen, finner du kontaktinformasjon på skolens hjemmesider. Ellers kan du finne kontaktinformasjon på kommunens hjemmeside under «Helse og omsorg».

NOFUS:

Mange foreldre føler ikke at de får den hjelpen de trenger hos legen. Da kan NOFUS (Norsk forening for personer med urologiske sykdommer og inkontinens) være en god støtte. De kan gi råd om utredning og behandling. Det er telefontid mandager og onsdager kl. 09.00–15.00 på telefon 976 01 526.

Du må imidlertid alltid kontakte legen din hvis:

Barnets urin har en vedvarende sterk lukt, eller hvis barnet klager over svie eller smerter når det tisser eller like etter vannlating.

Barnet begynner å tisse på seg om dagen.

Barnet tisser mange ganger både om dagen og om natten.

Barnet har forstoppelse eller ufrivillig bæsjer på seg.

Du er bekymret og tenker at noe ikke er som det skal.

Anbefalt artikkel​

Finn det rette produktet for barnet ditt

Noe for alle!
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats

Til produktet
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Nattbukse

Til produktet