Wees niet bang om naar de dokter te gaan.

Hvordan kan du snakke med barnet om sengevæting?

Snakk med barnet om det!

Selv om sengevæting er helt vanlig, strever mange barn med å ta opp problemet på eget initiativ. Hjelp barnet med å snakke fritt om det, og vis at du støtter ham eller henne fullt ut.

Her er et par tips som kan gjøre det litt enklere.

Forklar at du ikke blir sint eller skuffet!

Barn er ofte redde for hvordan foreldrene vil reagere når de tisser i sengen. De blir lettet når dere kan snakke åpent om problemet, og når du gir uttrykk for at du er klar over at de ikke gjør det med vilje, og at du er der for å hjelpe dem.

Vær positiv!

Følelser rundt sengevæting kan sette dype spor og påvirke selvtilliten negativt. Barnet trenger derfor bekreftelse på at dere kan løse problemet sammen. Barnet er på et veldig sårbart stadium i utviklingen sin, og selvtillit er viktig for å kunne håndtere perioden med sengevæting på en sunn måte.

Ikke press dem!

Husk at sengevæting er veldig vanlig og helt normalt. Mange barn, spesielt gutter, fortsetter å tisse i sengen regelmessig til de er 6–7 år. Og det er veldig få som unngår små uhell før de er i den alderen. Husk også at sengevæting kan pågå i flere år, så det kan være lurt å fortsette med DryNites® nattunderbukser en stund til for å gi barnet den rolige og utviklende søvnen det trenger.

Å snakke om sengevæting utenfor familien

Det er helt akseptabelt å snakke om barnets sengevæting i barnets påhør når du er hos legen.

Hvis barnet skal overnatte (for eksempel på en klassetur eller hos venner), så nevn det diskret for en ansvarlig voksen (lærer eller forelder) som kan hjelpe barnet med eventuelle problemer.

januar, 2023

Tags: , , , ,

Anbefalt artikkel

Finn det rette produktet for barnet ditt

Noe for alle!
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Bed Mats

Til produktet
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Nattbukse

Til produktet