Om å overnatte borte

Dette innhold hjalp meg
0

I Stock _000034083952Large

Etter hvert som barn blir eldre kommer det flere og flere situasjoner hvor det blir aktuelt å overnatte borte. Det kan være hos en kamerat, på skoletur eller fotballtur, eller det kan være at dere skal på ferie sammen. Barn som er sengevætere, vil ofte være veldig uvillige til å sove andre steder enn hjemme, og de vil være veldig redd for å tisse i sengen og på den måten være til bry. Sengevæting kan være et fryktelig «sosialt handikap» for barn, som de skammer seg over og nekter å snakke om.

Men det er ingen god idé å oppmuntre til å bli hjemme. I verste fall kan det være skadelig for den sosiale utviklingen. Minn barnet om at det er mange som har det samme problemet, og at han eller hun ikke er alene.

Ta en prat med legen om problemet, og – med barnets tillatelse – la en annen voksen få vite om problemet, slik at dette kan bli tatt hånd om når du ikke er i nærheten.

DryNites® nattunderbukser er svært anvendelige ved overnatting borte fra hjemmet. Legg en DryNites® i soveposen før barnet drar, slik at han eller hun kan ta den diskret på og av i soveposen.

Gå Til Toppen